fbpx Menu

Hoe herken je een eetstoornis?

Mensen met een eetstoornis zijn vaak heel goed in het verbergen van hun eetgedrag. Bijvoorbeeld door smoesjes te bedenken waardoor ze niet hoeven eten in het bijzijn van anderen. Dit maakt een eetstoornis niet altijd even makkelijk te herkennen. Denk je dat iemand in je omgeving een eetstoornis heeft? Of denk je dat je zelf een eetstoornis hebt? Ontdek welke signalen kunnen wijzen op een eetstoornis.

Doe de eetstoornis test

Signalen die kunnen wijzen op een eetstoornis

Eten

Het meest opvallende kenmerk van een eetstoornis, is het eetpatroon. Iemand eet extreem weinig of heeft juist last van eetbuien. Denk ook aan afwijkende eetpatronen zoals maaltijden overslaan, bepaalde voedingsmiddelen ineens niet meer eten of weigeren samen te eten.

Gewicht

Afhankelijk van om welke eetstoornis het gaat, is een belangrijk symptoom van een eetstoornis dat iemand in korte tijd heel veel afvalt of aankomt. Er kan ook sprake zijn van grote gewichtsschommelingen. Bij elke eetstoornis ligt er een extreme focus op gewicht en eten.

Gedrag

Iemand met een eetstoornis valt vaak op door afwijkend gedrag, zowel rondom voeding als meer in het algemeen. Bijvoorbeeld dwangmatig sporten, sterke stemmingswisselingen en sociale afzondering. Zo zijn er tal van gedragskenmerken die kunnen wijzen op een eetstoornis.

Herken een eetstoornis: doe de eetstoornis test!

Denk je dat er bij jou of bij iemand anders sprake is van een eetstoornis, maar weet je het niet zeker? Doe de gratis eetstoornis test. Laat je gegevens achter en ontvang de test. Vul de vragenlijst in en stuur hem terug naar mij. Binnen 1 werkdag na ontvangst neem ik contact op met jou om samen het resultaat door te nemen en al je vragen te beantwoorden.

Ik heb een eetstoornis, wat nu?

Een eetstoornis overwinnen is zwaar, maar het kan echt. Als eetstoornis coach wil ik je daar graag bij helpen. Lees meer over wat de behandeling van een eetstoornis inhoudt.

“Het verhaal van mijn cliënten en mij zijn het levende bewijs dat het kan: afrekenen met je eetprobleem, je angsten of je overgewicht. Je lijf in balans brengen. Weer baas worden over je eigen leven. Een nieuwe start.”

Maak een afspraak

Ik sta klaar om samen met jou de uitdaging aan te gaan! Maak nu een afspraak. Bel me op 06 - 14 64 23 02 of vul het contactformulier op deze pagina in. Dan bel ik jou zo snel mogelijk terug.

Registratie Ron Meijering

Ron Meijering is officieel Internationaal Register Hypnotherapeut en aangesloten bij de HVNL  de beroepsvereniging voor professionele hypnotiseurs Nederland. Ook is hij SKJ geregistreerd als Jeugdprofessional. Het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, SKJ, is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

HVNL  SKJ

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.